Суд звільнив від покарання луганчанку, яку завербували бойовики

Дата: 11 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Біловодський райсуд Луганської області визнав винною в готуванні до держзради очільницю структурного підрозділу однієї з обласних державних установ, але звільнив її від кримінальної відповідальності.

Про це повідомили на сайті СБУ.

За даними правоохоронців, жінку завербували, коли вона перебувала на окупованій території в сімейних справах. 

“Бойовики затримали жінку на КПВВ “Станиця Луганська” і передали співробітнику ФСБ РФ, який через шантаж та психологічний тиск примусив її погодитися на конфіденційну співпрацю”, – розповіли спецслужбовці. 

Російський спецслужбовець наказав жінці зібрати дані про кадровий склад і діяльність українських правоохоронних структур та органів влади. Отриману інформацію вона мала передати, коли б поверталася на окуповану територію. 

Після повернення на контрольовану урядом територію жінку викрили контррозвідники, яким вона добровільно розповіла всі деталі вербування. Через співпрацю зі слідством її звільнили від кримінальної відповідальності. 

Нагадаємо, що цього року СБУ викрила завербоване проросійськими бойовиками подружжя, яке возило жителів окупованого Донбасу на підконтрольну українському уряду територію для оформлення соцвиплат, а дані про них “зливало” так званому “Міністерству держбезпеки ЛНР”. Водночас, як пояснювали тоді правозахисники, існування таких схем є наслідком відсутності адекватного механізму виплати пенсії мешканцям окупованих територій.

Фотографія обкладинки: Еспресо

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter