Суд заборонив партію “Наші” екснардепа Євгена Мураєва: журналістів на засідання не пустили

Дата: 14 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Восьмий апеляційний суд Львова 14 червня заборонив партію “Наші”, засновником якої є екснардеп Євген Мураєв.

Про це пише Рух “ЧЕСНО” з посиланням на інформацію представниці Мін’юсту, яка була присутня на засіданні.

Джерело: chesno.org

Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі. Рішення може бути оскаржене у Верховному Суді, йдеться в повідомленні.

З якою аргументацією суд ухвалив це рішення, невідомо, оскільки колегія суддів, що розглядала справу, не допустила на засідання журналістів та представників громадськості, вказавши причиною карантинні обмеження та внутрішні розпорядження суду. Про це повідомив журналіст ЧЕСНО Ігор Фещенко на своїй сторінці у фейсбуку.

Водночас відомо, що 13 червня аналогічні справи щодо партій “Соціалісти” й “Справедливість та розвиток” розглядалися публічно, йдеться в повідомленні.

За словами лідерки Руху “ЧЕСНО” Віти Думанської, відсутність публічності в подібних справах – дуже негативна практика.

“Відкриті судові розгляди подібних проваджень можуть суттєво допомогти уникнути успішних апеляцій з боку відповідачів. Питання проросійських політпартій вкрай болюче для українського суспільства. Українцям потрібно знати, як забороняють такі партії, що підтримують окупанта”, – сказала вона.

Вона переконана: дуже важливо, щоб у суді розглядали не лише справи щодо заборони партій, а й притягали до відповідальності зрадників та колаборантів, щоб вони не могли створити нові партії та балотуватися знову.

Пізніше Фещенко повідомив, що 14 червня суд також заборонив в Україні діяльність ще чотирьох партій, зокрема партію Наталії Вітренко.

“Це вже цікаво. Станом на цей момент суд заборонив чотири партії. По всіх цих справах партії не захищалися. І от з’явилася перша партія, яка не просто вирішила захищатися, а й подала зустрічний позов. Йдеться про Прогресивну соціалістичну партію Наталії Вітренко”, – написав він.

Раніше стало відомо, що Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії “Опозиційний блок”. Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі, проте саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Нагадаємо, що Мін’юст подав позови про заборону 12 партій. Це сталося після того, як їхню діяльність “призупинило” РНБО. Серед них “Опозиційна платформа – За життя”, Опозиційний блок, Партія Шарія, “Наші”, “Ліва опозиція”, Союз лівих сил, “Держава”, Прогресивна соціалістична партія України, Соціалістична партія України, “Соціалісти”, Блок Володимира Сальдо.

Мураєв внесений до Реєстру держZрадників Рухом “ЧЕСНО”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter