Суд відпустив під заставу кримського “самооборонівця”, який перебував у розшуку

Дата: 10 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Херсонський міський суд обрав запобіжний захід з альтернативою внесення застави підозрюваному в участі в “Самообороні Криму” Івану Антонову

Про це повідомляє “Кримський процес”.

Сума застави становила 164 тисячі гривень. За інформацією журналістів, захист чоловіка вже вніс цю суму, а тому Антонова відпустили з-під арешту. Наразі він перебуває в Херсоні.

Свою участь у “Самообороні” чоловік не визнає. Водночас наголошує, що фото, на яких він позував у військовій формі з медалями, належать йому, але стверджує, що ця форма не його і його попросили одягнути її разом з орденами на 9 травня.
 
За словами адвокатки Оксани Лянди, слідство не надало суду доказів того, що ордени, медалі та грамота, які фігурують у справі, належать саме Антонову.
 

Як відомо, Антонова, який перебував у розшуку, затримали на початку року  на контрольно-пропускному пункті “Чонгар”. Йому повідомили про підозру за нібито участь у 2014 році в незаконному збройному формуванні “Самооборона Крыма”. Санкція статті, яку інкримінують Антонову, передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15 років. 

Нагадаємо, що на початку минулого року прокуратура Криму оголосила в розшук керівників та учасників окремого підрозділу “Рубіж”, який є частиною незаконного збройного формування “Самооборона Криму”. Правоохоронці викрили дев’ятьох учасників формування, які у 2014 році захоплювали корвет ВМС України “Хмельницький”, розвідувальний корабель “Славутич”, військові частини, а також допомагали розгортати блокпости на півострові. Згодом правоохоронці оголосили в розшук ще майже 30 “римських самооборонівців”, які допомагали Росії окупувати Крим у 2014 році. 

Уже в червні прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників формування “Рубіж”. Згодом прокуратура також повідомила про підозру громадянинові Сербії, який у 2014 році брав участь у так званій “Самообороні Криму” та розвідгрупі “Северный ветер”, що допомагали Росії окупувати півострів. 

9 жовтня 2019 року прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо ймовірного учасника незаконного збройного формування “Самооборона Криму” Степана Резуника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter