На адмінмежі з Кримом затримали “самооборонівця”, який перебував у розшуку 

Дата: 10 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У середу, 8 січня, на контрольно-пропускному пункті “Чонгар” поліція та прикордонники затримали раніше розшукуваного учасника незаконного збройного формування “Самооборона Крыма”.  

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим.

За інформацією “Кримського процесу”, йдеться про уродженця міста Севастополя Івана Антонова, 1977 року народження. 

Уже наступного дня Херсонський міський суд обрав для чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 168 тисяч гривень.  

Як повідомляє прокуратура АР Крим, 15 березня 2019-го Антонову повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України, а саме в участі у 2014 році в незаконному збройному формуванні “Самооборона Крыма”. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15 років. 

Нагадаємо, що на початку минулого року прокуратура Криму оголосила в розшук керівників та учасників окремого підрозділу “Рубіж”, який є частиною незаконного збройного формування “Самооборона Криму”. Правоохоронці викрили дев’ятьох учасників формування, які у 2014 році захоплювали корвет ВМС України “Хмельницький”, розвідувальний корабель “Славутич”, військові частини, а також допомагали розгортати блокпости на півострові. Згодом правоохоронці оголосили в розшук ще майже 30 “кримських самооборонівців”, які допомагали Росії окупувати Крим у 2014 році. 

Уже в червні прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників формування “Рубіж”. Згодом прокуратура також повідомила про підозру громадянинові Сербії, який у 2014 році брав участь у так званій “Самообороні Криму” та розвідгрупі “Северный ветер”, що допомагали Росії окупувати півострів. 

9 жовтня 2019 року прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо ймовірного учасника незаконного збройного формування “Самооборона Криму” Степана Резуника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter