Суд відмовив Петру Порошенку в розгляді позову до Bihus.Info щодо “плівок Медведчука”

Дата: 12 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Верховний Суд у складі Касаційного адмінсуду відмовився розглядати позов п’ятого президента України Петра Порошенка до Bihus.Info, у якому той просив суд зобов’язати журналістів оприлюднити телефонні розмови нардепа, голови політради “ОПЗЖ” Віктора Медведчука.

Про це йдеться в ухвалі Верховного Суду, пише Bihus.Info

Джерело: agropolit.com

Йдеться про записи розмов політика за 2014–2017 роки, які стали основою для чотирьох серій журналістського розслідування. Це понад 30 годин розмов Медведчука з кремлівськими посадовцями та функціонерами й бойовиками самопроголошених “ДНР” і “ЛНР”.

“Повні версії розмов розміщені на ютуб-каналі тут, тут і тут“, – говориться в повідомленні.

Адвокати Порошенка об’єднали позовні вимоги до Bihus.Info та до чинного президента України Володимира Зеленського. На думку представників позивача, у нього також є записи цих телефонних розмов.

“Дослідивши матеріали справи, колегія суддів вказала на порушення підсудності адвокатами Порошенка, тому що ні ОАСК, ні Верховний Суд у складі Касаційного адмінсуду не мають підстав  розглядати позов Порошенка до Bihus.Info”, – уточнили на сайті видання.

Нагадаємо, що нардеп, очільник партії “Європейська солідарність” Порошенко подав позов проти чинного глави держави Зеленського та громадської організації “Том 14” (Bihus.Іnfo) через “плівки Медведчука” 6 липня 2021 року.

Юристи Порошенка звинуватили журналістів в перемонтуванні аудіозаписів, а також у маніпуляціях із хронометражем. Тому в позові просили суд зобов’язати медійників оприлюднити всі записи в первісному вигляді й визнати протиправним приховування їх від суспільства.

Водночас журналіст Денис Бігус у коментарі “Детектор медіа” зазначив, що в заявах адвокатів Порошенка немає “жодної юридичної сторони”.

Також ZMINA повідомляла про те, що Медведчук, якого підозрюють у держзраді, назвав “провокацією фабрики фейків” публікацію плівок Bihus.Іnfo, згідно з якими він нібито вів перемовини з бойовиками ОРДЛО.

Обвинувачуваний назвав “сфальсифікованими” розмови, які чути на записі. Водночас він підтвердив, що дійсно вів перемовини з бойовиками ОРДЛО, оскільки його на це начебто вповноважили спершу в.о. президента Олександр Турчинов, а потім п’ятий президент України Петро Порошенко.

Тоді пресслужба “Європейської солідарності” заявила, що вказані записи є “фейком” і “чорним піаром”, який координується Офісом президента.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter