Суд в окупованому Луганську запроторив українця до в’язниці на вісім років

Дата: 13 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На окупованій російськими військовими Луганщині звинуватили чоловіка, який нібито переказав кошти на користь полку “Азов”,  у тероризмі та запроторили за ґрати на вісім років у колонії суворого режиму.

Про це повідомив слідком РФ. 

Луганчанин, арештований за донати “Азову”. Скриншот з російських медіа

Російські силовики заарештували мешканця Луганська в центрі міста.

Його звинуватили в тому, що він упродовж лютого-листопада 2023 року зробив щонайменше вісім грошових переказів через мобільну банківську платформу на користь полку “Азов”. За це чоловіку інкримінували фінансування тероризму (ч. 1.1 ст. 205.5 КК РФ) та засудили до восьми з половиною років ув’язнення в колонії суворого режиму.

Нагадаємо, що 29 липня 2022 року Росія вбила 53 українських військовополонених, зокрема бійців полку “Азов”, яких утримували в колонії окупованої Оленівки Донецької області. Коли історія з “обстрілом з боку ЗСУ” не спрацювала так, як того прагнула РФ, у хід пішли інші, але вже знайомі нам способи викривлення реальності: Верховний суд Росії оголосив “Азов” терористичною організацією. 

“Український полк “Азов” є частиною регулярної армії України. Підставою для відповідальності є вчинення воєнного злочину або іншого серйозного порушення Женевських конвенцій. Належність до “терористичної організації”, яка насправді є регулярним формуванням збройних сил супротивника, такою підставою не є”,вважає правова аналітикиня Онисія Синюк. 

Незважаючи на це, переслідування українських цивільних за цією статтею є непоодинокими на окупованих територіях. Раніше ми писали про звинувачення в “тероризмі” на Херсонщині. А також розповіли про 29-річного мелітопольця Кирила Приходька, якого арештували  через його коментарі в соцмережах. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter