“Суд” у Криму не знайшов речових доказів у справі Мустафи Джемілєва

Дата: 15 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У незаконному “Армянському міському суді” під час чергового судового засідання в справі щодо Мустафи Джемілєва оголосили відповідь “поліції” на запит “суду” про необхідність надати для дослідження речові докази – карабін і патрони, що належать Мустафі Джемілєву.

Про це повідомляє “Кримський процес“. 

Незаконний “начальник” “Бахчисарайського районного відділу поліції” повідомив, що зброя і боєприпаси зберігалися з моменту вилучення у 2013 році. Потім бахчисарайські правоохоронці передали речові докази “слідчому” 2015 року.

Через те що з цієї відповіді незрозуміло, де зберігаються речові докази в справі Джемілєва, незаконна “суддя” ухвалила рішення надіслати запити до низки інстанцій, які мали стосунок до переміщення карабіна і боєприпасів. У своїх запитах “суд” має намір встановити, коли й кому були передані на зберігання речові докази, щоб надалі звертатися до цього формування або “посадової особи” з вимогами надати речові докази для дослідження в судовому процесі.

Водночас адвокат Мустафи Джемілєва Микола Полозов повідомив, що, незважаючи на швидке завершення процесу, російський суд досі не допитав ексміністра внутрішніх справ Криму Сергія Абісова і прикордонника на прізвище Коновалов.

“Раніше, у 2014 році, Коновалов давав свідчення про те, що Мустафа Джемілєв не перетинав кордон, тому що він, Коновалов, з іншими прикордонниками його не пропустили. Хотілося б детально це з’ясувати під час допиту”, – написав адвокат на своїй фейсбук-сторінці.

Наступне засідання відбудеться 7 жовтня. 

Нагадаємо, “управління Слідчого комітету Росії в Криму” 13 квітня висунуло Мустафі Джемілєву звинувачення за трьома статтями російського кримінального кодексу. За словами адвоката Миколи Полозова, лідеру кримськотатарського народу інкримінують незаконний перетин “кордону РФ”, а також використовують матеріали української справи його сина Хайсера.

Лідери кримськотатарського народу пов’язують порушені справи з акцією “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності”. Вони також розцінюють такі дії Москви як сигнал усім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і протистоятиме російській агресії та боротиметься за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом. Сам Мустафа Джемілєв вважає, що кримінальні справи використовують для подальшого витіснення кримських татар з півострова.

13 квітня Слідчий комітет РФ відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова про участь як захисника в кримінальній справі проти лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

У Представництві президента в АРК назвали політичним переслідуванням російську кримінальну справу проти Мустафи Джемілєва.

Джемілєв повідомив, що має намір “довести абсурдність звинувачень російської сторони” в Європейському суді з прав людини в кримінальних справах, які порушено проти нього в окупованому Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter