Суд у залі взяв під варту екскомандира львівського “Беркуту”, якому закидають організацію теракту та умисні вбивства євромайданівців

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 7 травня цього року щодо підозрюваного в організації теракту та умисних убивствах активістів Євромайдану.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Йдеться про Ростислава Пацеляка.

Він уже перебував під вартою, згодом – під домашнім арештом, а торік його відпустили на волю під особисте зобов’язання, а потім – під нічний домашній арешт. Суд скасував рішення Печерського суду щодо останнього згаданого заходу. 

Справа Пацеляка стосується подій 18 лютого 2014-го, коли мітингувальники рухалися до парламенту, щоб підтримати голосування про повернення до Конституції 2004 року, що передбачала обмеження повноважень президента. 

Слідчі кажуть, що підозрюваний для залякування людей організував вчинення теракту, метою якого було перешкоджання масовому руху мітингувальників. 

Пацеляку закидають причетність до вбивств трьох мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень – 5, середньої тяжкості – 43, легких – 77.

Київ у лютому 2014-го. Фото: Андріана Стахів

За подіями 18 лютого підозри отримав не лише командир “Беркуту” з Львівщини, але й екскомандир беркутівців з Харківщини Віктор Шаповалов

Пацеляк свою провину не визнає

Нагадаємо, що профільний департамент Офісу генерального прокурора, який працює над розслідуваннями справ Майдану, торік повідомив про підозру 27 особам. 

Цього року в деяких справах Майдану збігає строк давності

Фотографія обкладинки: Адвокатська дорадча група 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter