Суд у Пирятині оштрафував за дрібне хуліганство активіста Кирпиченка, якого не пускали на сесію міськради

Дата: 17 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Пирятинський суд ухвалив рішення в справі про адміністративне правопорушення щодо місцевого журналіста і громадського активіста Вадима Кирпиченка, якого звинувачували в дрібному хуліганстві та злісній непокорі законній вимозі поліцейського 23 грудня 2020 року, коли він намагався пройти на сесію міськради з пластиковим вінком.

Про це виданню ZMINA повідомив сам Кирпиченко. Засідання відбулися 16 і 17 березня.

Вадим Кирпиченко. Фото з його фейсбук-сторінки

За словами активіста, його виправдали за частиною, що стосувалася непокори.

“Сказали, що вони (поліцейські. – Ред.) порушили мої права і вчинили затримання, у якому не було необхідності. Щодо вінка, то суддя сказала, що мав повне право прийти з ним до зали”, – зазначив Кирпиченко.

Водночас, як розповідає активіст, за іншою частиною – щодо нецензурної лайки – суддя взяла до уваги тільки свідчення ймовірних потерпілих і не врахувала відео, на якому видно, що Кирпиченко вимагає його пропустити, але не лається. Разом з тим, за словами активіста, на відео також видно, що поліцейські теж здійснювали відеофіксацію, але тих записів у справі не було.

“Адвокат клопотав викликати полісменів, щоб вони особисто пояснили це. Вони сьогодні на продовженні засідання сказали, що відео “саме видалилося”, – каже Кирпиченко.

За цією статтею суд оштрафував його на 51 гривню. Вадим Кирпиченко висловив намір оскаржити це рішення.

Пирятинський суд почав розглядати цю справу 18 лютого. Йдеться про події 23 грудня 2020 року, коли на сесію міськради Пирятина на Полтавщині намагався пройти журналіст і громадський активіст Вадим Кирпиченко. Він планував узяти участь в акції проти політики міськради щодо розподілу бюджетних коштів і мав із собою пластиковий похоронний вінок. Кілька чоловіків, які, як пізніше з’ясувалося, брали участь у мітингу щодо тарифів, який тривав під стінами будівлі, де відбувалася сесія, почали перешкоджати Кирпиченку зайти, а тоді активіста затримали поліцейські й відвели до відділку, де на нього склали адмінпротокол. 

Пізніше Вадим Кирпиченко заявляв про кілька фізичних атак на нього з боку одного зі згаданих чоловіків – Олександра Бугайова, який був свідком у справі про вінок. Сам Бугайов зі свого боку заявив, що на нього теж нападали. Як повідомила поліція Полтавщини на запит видання ZMINA 1 березня, щодо нападів на Кирпиченка почато провадження за статтею про умисне легке тілесне ушкодження, а заяву Бугайова від 18 лютого зареєстрували, щодо неї відбувається перевірка.  

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter