Пирятинський суд почав розгляд справи щодо активіста Кирпиченка, якого не пускали на сесію міськради

Дата: 18 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Пирятинський суд почав розглядати справу про адміністративне правопорушення щодо місцевого журналіста і громадського активіста Вадима Кирпиченка, якого звинувачували в дрібному хуліганстві та злісній непокорі законній вимозі поліцейського 23 грудня 2020 року, коли він намагався пройти на сесію міськради, що відбувалась у приміщенні райдержадміністрації.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Активіст Кирпиченко в суді. Фото: Анастасія Москвичова

На засіданні 18 лютого в суді заслухали пояснення активіста і поліцейського, який складав відповідні протоколи, а також кількох свідків конфлікту.

Також у суді мали переглянути відеозапис, де, за словами активіста, якраз зафіксовано все, що відбувалося. Однак через те, що в цій самій залі мало початися засідання, і через відсутність деяких заявлених свідків суддя Ольга Сайко оголосила про перерву в розгляді. Наступне засідання заплановано на 16 березня.
 
Нагадаємо, що Вадим Кирпиченко з Пирятина на Полтавщині повідомив про напад на нього на початку лютого поточного року. Цей випадок Центр прав людини ZMINA вніс до тогорічної моніторингової доповіді як такий, що має ознаки юридичного переслідування.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter