Суд Миколаєва відправив за ґрати працівницю місцевого обленерго через виправдовування збройної агресії РФ

Дата: 11 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Миколаєві районний суд визнав винною у поширенні російської пропаганди, спрямованої на захоплення України та виправдовування збройної російської агресії екскерівницю служби розподілу електроенергії АТ “Миколаївобленерго”. Жінку відправили за ґрати на два роки.

Про це йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У документі зазначається, що уродженку міста Клайпеда (Литва), яка має вищу освіту і працювала на посаді начальника служби розподілу електричної енергії Акціонерного товариства “Миколаївобленерго“.

Жінку визнали винною “у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 110 і ч. 3 ст. 436-2 КК України, та призначити їй покарання… у вигляді двох років позбавлення волі без конфіскації майна“.

За даними слідства, підозрювана була прихильницею мілітаризованої політики, здійснюваної РФ щодо України та підтримувала так званий “русский мир”. Зокрема, 27 квітня та 31 травня 2023 року вона під час спілкування із колегами та підлеглими в адмінбудівлі АТ “Миколаївобленерго” свідомо публічно закликала до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією нашої держави.

Фігурантка визнала свою провину в суді, жінка просила суд затвердити угоду про визнання винуватості, що укладена між нею та прокурором, з участю захисника. 

Нагадаємо, грудні минулого року в Одесі суд визнав місцевого жителя винним у злочинах проти національної безпеки, через те, що чоловік ставив “лайки” та поширював російську пропаганду у соцмережі “Однокласники”. За це його засудили до трьох років позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter