Одесита відправили до в’язниці на 3 роки за поширення російської пропаганди в “Однокласниках”

Дата: 17 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Одесі суд визнав місцевого жителя винним у злочинах проти національної безпеки, через те, що чоловік ставив “лайки” та поширював російську пропаганду у соцмережі “Однокласники”. За це його засудили до трьох років позбавлення волі. 

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 11 грудня.

Повідомляється, що з березня 2022 і до початку 2023 року обвинувачений шляхом вподобання поширював у соцмережі “Однокласники” публікації антиукраїнського характеру.

За даними слідства, фігурантові подобалися заклики “ударить по центру принятия решений в Киеве и гнать этих фашистов до самой Польши!”, дописи про те, що Одеса – не Україна, а “Новоросія”, звеличення російських військових (“Мальчики, мы все гордимся Вами!..”, “Все сейчас мы молимся за вас”).

Одесита визнали винним у розповсюдженні закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу (ч. 2 ст. 109 КК), заклики до зміни меж території та державного кордону України (ч. 1 ст. 110 КК), поширенні матеріалів із виправданням збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК) і розпалюванні національної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК).

У суді фігурант свою вину не визнав. Він заявив,  що ніякого відношення до політики не має. Чоловік був зареєстрований у соцмережі “Однокласники”, що є забороненою для використання в Україні, начебто лише для перегляду інформації та зберігання фото на памʼять. За його словами, ніякі публікації провокаційного та антиукраїнського характеру фігурант не поширював. Він додав, що його житло пограбували й забрали всю техніку, на якій зберігались паролі та логіни для входу у цю соцмережу.

Згодом чоловік придбав новий телефон після чого створив новий обліковий запис “Однокласниках”. Про те, що ця соціальна мережа є заблокованою та недоступною в України обвинувачений нібито не знав і користувався нею за допомогою додатку VPN. Чоловік пояснив, що екран на його телефоні був побитий, тому не завжди реагував на сенсорні дотики, а тому він міг поставити лайки не усвідомлюючи цього. До ситуації, що склалась на території України, ставиться негативно. Фігурант не зміг пояснити, чому на його сторінці в “Однокласниках” є публікації проросійського характеру, припустив, що їх зробили співробітники поліції.

Чоловіка засудили до 3 років позбавлення волі. Телефон, яким він користувався, конфіскують у власність держави.

Нагадаємо, у липні поточного року в Димитрові, що на Донеччині міський суд визнав місцевого пенсіонера винним у виправдовуванні російської збройної агресії проти України та засудив чоловіка до року за ґратами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter