На Донеччині суд відправив за ґрати літнього чоловіка, який виправдовував збройну агресію РФ проти України в “Однокласниках”

Дата: 14 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Димитрові, що на Донеччині міський суд визнав місцевого пенсіонера винним у виправдовуванні російської збройної агресії проти України та засудив чоловіка до року за ґратами.

Про це повідомляє “Судовий репортер“.

Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання, у вироку йдеться про три епізоди поширення фігурантом 18–19 березня 2022 року у соцмережі “Однокласники” матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України. Наприклад, він зробив репост із групи “Славянин”. 

Крім того, чоловік у деяких дописах заперечував або виправдовував тимчасову окупацію території України Росією.

Пенсіонер повністю визнав свою провину у вчиненні злочину. Обвинуваченому призначили покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Також він має відшкодувати державі близько 10 тисяч гривень витрат на залучення експертів.

Нагадаємо, у квітні поточного року, мешканця Львова засудили на п’ять років та шість місяців позбавлення волі за розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України й умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та виправдовування російської збройної агресії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter