“Суд” у Криму залишив чинним рішення депортувати Сохібу Бурханову за межі Криму та РФ

Дата: 29 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Верховний “суд” в окупованому Криму залишив без змін рішення Совєтського районного “суду” про видворення за межі Криму та РФ Сохіби Бурханової – вдови убитого російськими силовиками Набі (Аюба) Рахімова.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на відео, опубліковане в фейсбуці громадського об’єднання”Кримська солідарність”.

Сохіба Бурханова

Рішення Совєтського районного суду залишили чинним. Тобто рішення набуло законної сили, і тепер Сохібу Бурханову можуть видворити“, – повідомив адвокат Едем Семедляєв, який був присутнім на “суді”.

За його словами, захист вивчить підстави для відмови в задоволенні скарги, після чого вирішить, чи подавати далі скаргу.

Перед будівлею, де проходило засідання “суду”, перебували люди, які очікували рішення у справі Бурханової. Територія, прилегла до будівлі “суду”, була оточена співробітниками Росгвардії. Там знаходилися три автозаки, два автобуси. На території самого Верховного “суду” перебували ОМОНівці. Поліція вела оперативну зйомку всіх, хто прийшов підтримати сім’ю Бурханова. Після оголошення про рішення “суду” присутні розійшлися.

На даний час Сохіба Бурханова, громадянка Узбекистану, перебуває в центрі тимчасового тримання іноземних громадян у Краснодарському краї РФ. 

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс рішення залишити її в РФ на час розгляду справи, “згідно з правилом 39 регламенту Європейського суду про попередні заходи”. Як відомо, ЄСПЛ застосовує правило 39 тільки тоді, коли існує очевидна і неминуча загроза непоправної шкоди життю та здоров’ю людини.

За даними захисту, в ЄСПЛ вже є рішення у справі покійного чоловіка Сохіби, у зв’язку з чим є побоювання, що її права на батьківщині можуть бути порушені.

Раніше стало відомо, що Сохібу Бурханову звинувачують у порушенні правил в’їзду до Росії або режиму перебування (частина 1.1 статті 18.8 КпАП Росії).

Нагадаємо, після обшуку в селі Завітне Совєтського району в Криму 11 травня не могли знайти дружину Набі Рахімова Сохібу Бурханову разом з їхнім 15-річним сином Такюддіном. До цього активісти повідомляли, що жінку відвезли до незаконного “відділення з питань міграції УМВС Росії” в Совєтському районі тимчасово окупованого Криму.

Фотографія обкладинки: “Кримська солідарність”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter