“Суд” у Криму відмовив захисту у вивченні речових доказів у справі Мустафи Джемілєва

Дата: 07 Серпня 2021
A+ A- Підписатися
Незаконний “Армянський міський суд Республіки Крим” відмовив захисту у вивченні речових доказів у справі лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, якого на півострові судять заочно.
 
Про це повідомляє “Крим.Реалії”.
 
Мустафа Джемілєв

Під час засідання 6 серпня адвокат Джемілєва Микола Полозов заявив повторно клопотання про вивчення речових доказів у кримінальній справі  про недбале зберігання зброї, а саме – карабіна, що інкримінують Джемілєву, а також боєприпасів, які, за версією слідства, заборонені у цивільному обороті”, – йдеться у повідомленні.

Але на думку “судді” Венери Ісроїлової вивчення речових доказів є “передчасним”, тому вона відмовила у задоволенні клопотання.

Також під час цього засідання захист представляв письмові докази у справі. Зокрема, був представлений дипломатичний паспорт Мустафи Джемілєва, в якому немає відміток про те, що йому був заборонений в’їзд до Росії.

Крім цього, Полозов долучив до матеріалів справи балістичну експертизу, виконану незалежним фахівцем, у якій зазначено, що боєприпаси, вилучені у справі Джемілєва, не є забороненими у цивільному обороті.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 23 серпня.

Нагадаємо, “управління Слідчого комітету Росії в Криму” 13 квітня висунуло Мустафі Джемілєву звинувачення за трьома статтями російського кримінального кодексу. За словами адвоката Миколи Полозова, лідеру кримськотатарського народу інкримінують незаконний перетин “кордону РФ”, а також використовують матеріали української справи його сина Хайсера.

Лідери кримськотатарського народу пов’язують порушені справи з акцією “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності”. Вони також розцінюють такі дії Москви як сигнал усім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і протистоятиме російській агресії та боротиметься за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом. Сам Мустафа Джемілєв вважає, що кримінальні справи використовують для подальшого витіснення кримських татар з півострова.

13 квітня Слідчий комітет РФ відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова про участь як захисника в кримінальній справі проти лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

У Представництві президента в АРК назвали політичним переслідуванням російську кримінальну справу проти Мустафи Джемілєва.

Джемілєв повідомив, що має намір “довести абсурдність звинувачень російської сторони” в Європейському суді з прав людини в кримінальних справах, які порушено проти нього в окупованому Криму.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter