Суд повернув під будівництво зелену зону в Протасовому Яру

Дата: 30 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Окружний апеляційний суд Києва задовольнив позов ТОВ “Дайтона Груп” до Київради щодо скасування рішення, яким Протасовому Яру було повернено статус зеленої зони.

Про це 30 квітня повідомила адвокатка Євгенія Закревська на своїй сторінці у фейсбуку.

Під час судового засідання в ОАСК. Джерело: фейсбук-сторінка Євгенії Закревської

“Суддя Шулежко задовольнив позов “Дайтони”. Скасував липневі рішення Київради щодо Протасового Яру. Очікувано. Неприємно, особливо через присмак “прискореного виконання робіт”, – написала вона. 

Правозахисниця уточнила, що на це рішення готується апеляція, а також “є інші виграні процеси, які поки убезпечують зелену зону від будівництва”.

“З позитивного, як на мене, вийшло досить непогано викрити дійсну позицію забудовника щодо своїх інвесторів: максимальне приховування факту судового процесу – заперечення проти трансляції судового засідання, проти доступу ЗМІ в залу суду, цікаві сентенції на тему того, як темники й джинса можуть ефективно замінити пресу в залі суду (з практики?)”, – повідомила Євгенія Закревська.

Вона окремо наголосила на тому, що забудовник заперечив проти залучення вкладників як третіх осіб.

“…Притому, що про наявність у них такого права сам представник проговорився в минулому засіданні”, – уточнила вона. 

Нагадаємо, що 28 липня 2020 року Київська міська рада повернула земельним ділянкам Протасового Яру статус зеленої зони та доручила КМДА погодити клопотання ГО “Захистимо Протасів Яр” про створення там регіонального ландшафтного парку.

У червні минулого року активісти підтвердили в суді заборону на будівництво в Протасовому Яру.

У 2019-му ДАБІ України винесла припис компанії-забудовнику, яка належить Геннадію Корбану, на заборону будівельних робіт у Протасовому Яру. Забудовник одразу звернувся до Окружного адмінсуду Києва, який скасував дію припису. Однак активісти оскаржили рішення першої інстанції, а згодом почали отримувати погрози. 

Так, Корбан публічно в коментарях у фейсбуці погрожував активісту, голові громадської ініціативи “Захистимо Протасів Яр” Роману Ратушному, який був вимушений два місяці переховуватися від нападників. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. А на координаторку громади Протасового Яру Юлію Кононенко напали біля місця, де планується забудова. Особи, які вдарили жінку, сіли в авто з дніпровськими номерами.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter