Суд поновив на посаді незаконно звільненого лікаря львівського “Охматдиту”, який боровся з корупцією

Дата: 05 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Личаківській райсуд Львівської області поновив на посаді незаконно звільненого дитячого лікаря-невролога, кандидата медичних наук, голову Вільної профспілки працівників “Охматдиту” Василя Штибеля, який боровся із корупцією та зловживаннями коронавірусним фондом в лікарні під час пандемії.

Про це 4 серпня він розповів кореспондентці ZMINA

Василь Штибель. Фото: Наталія Адамович

Згідно з рішенням суду від 14 липня, позовну заяву громадського діяча до адміністрації “Охматдиту” задовольнили частково.

“…На думку суду, під час застосування дисциплінарного стягнення відповідач діяв свавільно, неточно встановив факти і предмет справи, не вивчив питання наявності обставин, які передували порушенню, та обставин, які пом’якшують відповідальність, неправильно застосував матеріально-правові норми закону, здійснюючи свої дискреційні повноваження, діяв нерозумно, необережно та недобросовісно, не дослідив питання наявності шкоди і, відхилившись від писаного права та своїх основних обов’язків, взагалі не надав належного обґрунтування про доцільність застосування до позивача заходів дисциплінарного стягнення”, – говориться у тексті рішення. 

Щодо вимоги Штибеля про стягнення на його користь середнього заробітку за час вимушеного прогулу з адміністрації лікарні розгляд справи продовжено.

“Це дуже важлива перемога для мене, попри те, що відповідач має можливість оскаржити рішення в апеляційному суді”, – сказав лікар і подякував всім, хто виступив на його підтримку.

Законної сили судове рішення набере після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано, уточнили на сайті Личаківського райсуду.

Нагадаємо, що Штибеля 29 січня 2021 року звільнили з посади лікаря-невролога консультативної поліклініки, а також з посади лікаря-невролога відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, яку він обіймав за сумісництвом. Чоловік пропрацював тут майже 20 років без жодних доган.

Формальним приводом для цього став прогул 31 грудня 2020 року, зарахований через нібито неправильно оформлену заяву про відпустку. Проте сам звільнений наполягає, що справжня причина – його активна громадська діяльність. Він неодноразово критикував дії адміністрації закладу, очолював протести проти ліквідації львівського “Охматдиту”, боровся проти зловживань тощо.

Штибель подав позов до Личаківського суду Львова на адміністрацію “Охматдиту”, у якому вимагав визнати незаконними та скасувати накази про звільнення, поновити його на роботі та стягнути з лікарні середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Львівські активісти провели кілька акцій на підтримку незаконно звільненого лікаря. 

Подробиці історії боротьби профспілкового лідера з адміністрацією лікарні у матеріалі ZMINA:

“У Львові звільнили лікаря, який боровся з корупцією та зловживаннями: як він відстоює права в суді й що каже керівництво”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter