Суд ООН продовжив Росії термін для подання відповіді на позов України

Дата: 22 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Міжнародний суд ООН продовжив на чотири місяці термін для Росії на підготування відповіді на позов України.

Про це йдеться в оприлюдненому наказі.

З проханням продовжити термін подання відповіді на позов до суду звернулись агенти РФ. Вони просили продовжити термін на 12 місяців. Аргументували це тим, що обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, призвели до тривалих труднощів і пов’язаних з ними затримувань у підготовці документів. Водночас агент України виступав узагалі проти продовження та наголошував, що відстрочення може завдати серйозної шкоди та необґрунтовано затягуватиме вирішення справи в суді. 

Нагадаємо, що суд ООН підтримав Україну в справі проти РФ наприкінці минулого року.

Як відомо, Україна ініціювала позов проти Російської Федерації в січні 2017 року. Серед вимог – відшкодування збитків за тривалі й систематичні порушення обох конвенцій. 

У квітні 2017 року Міжнародний суд ООН ухвалив рішення про застосування тимчасових заходів, наказавши Росії утримуватися від збереження або застосування нових обмежень на права кримськотатарської спільноти зберігати свої представницькі інституції, зокрема Меджліс кримськотатарського народу і Підконтрольна російській окупаційній владі прокурор Криму Наталія Поклонська подала позов про заборону Меджлісу в лютому 2016 року. Офіційно його роботу зупинили через декілька місяців. Російська сторона обґрунтовує заборону нібито веденням з боку членів Меджлісу “екстремістської діяльності”., та забезпечити доступ до освіти українською мовою.

Серед звинувачень, висунутих Росії, – надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням; збиття літака “Малайзійських авіаліній” рейсу MH17; обстріли житлових районів Маріуполя та Краматорська; знищення цивільного пасажирського автобуса неподалік Волновахи; вибух під час мирного зібрання в Харкові; дискримінація щодо української та кримськотатарської громад; заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу; хвилі зникнень, вбивства, самовільні обшуки, затримання; обмеження на викладання української й кримськотатарської мов.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter