Суд не поновив адвокатське свідоцтво Медведчука

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Київський окружний адміністративний суд відмовив звинуваченому у держзраді Віктору Медведчуку у поновленні свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Про це повідомляє громадська ініціатива “Голка” з посиланням на рішення суду

Фото: Рух Чесно

Права на заняття адвокатською діяльністю Медведчука позбавили ще у травні 2023 року, тож він звернувся до суду, аби це оскаржити. Політик-утікач переконував, що члени кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, до якої й звертались щодо позбавлення свідоцтва, були упереджені й на них нібито тисли. 

Інтереси Медведчука у суді представляв адвокат Олексій Калінніков, який раніше вже захищав одіозного ексгенпрокурора-втікача Віктора Пшонку. Члени громадської ініціативи “Голка” звернули увагу, що Калінніков є викладачем Вищої школи адвокатури Національної асоціації адвокатури. Асоціацію адвокатури понад 10 років поспіль очолює соратниця Медведчука — Лідія Ізовітова.

ZMINA детально розповідала про неї

Нагадаємо, що Медведчук причетний до переслідування політв’язня Василя Стуса. Він визнав провину свого підзахисного (тоді як сам письменник її заперечував) та фактично відмовився від захисту, чим грубо порушив право дисидента на захист у суді. 

Медведчук активно намагається приховати свою роль у справі Стуса. 

Також політик-утікач допомагав радянській владі переслідувати дисидента Миколу Кунцевича

Медведчук досі є “заслуженим юристом України”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter