Суд на Львівщині зняв арешт із одного автомобіля волонтера Івана Михайліва, ще шість під арештом

Дата: 14 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Червоноградський міський суд Львівської області ухвалив рішення скасувати арешт автомобіля Volkswagen Sharan волонтера Івана Михайліва. Цей автомобіль та ще шість автівок не проходять у кримінальній справі про начебто продаж автомобілів, які волонтер завіз як гуманітарну допомогу.

Про це йдеться в ухвалі суду від 11 квітня 2023 року, повідомив волонтер виданню ZMINA.

В обґрунтуванні рішення йдеться про те, що вказаний автомобіль 19 квітня минулого року завезли в Україну, щоб передати відділенню Червоноградського територіального центру комплектування та соціальної підтримки у місті Радехів.

Торік 27 квітня БФ “Майбутнє Радехівщини” безоплатно передав його персонально для військовослужбовця, який на той момент проходив службу в певній військовій частині. Однак через те, що автомобіль перебував у несправному стані, його відправили на ремонт у Київ. У цей час військовослужбовець отримав поранення та відправився на лікування.

Через це автівку передали у користування ГО “Всеукраїнське об’єднання “Коло. Медіа” для виконання завдань у зоні бойових дій.

Відповідно до рішення суду ГО “Всеукраїнське об’єднання “Коло. Медіа” має передати даний транспортний засіб Національному військово-історичному музею України для виконання завдань згідно з розпорядженням міністра оборони.

Три автомобілі волонтера, які проходять у кримінальній справі про начебто продаж, знаходяться у Червоноградському райвідділку, ще вісім арештовані. Михайлів готує нове клопотання на повернення конфіскованих автівок.

Раніше суддя Червоноградського міського суду Львівської області Віталій Грабовський відмовив у знятті арешту із семи автомобілів Михайліва, які силовики забрали з-під його будинку. Загалом вилучили 12 автівок. 

Нагадаємо, волонтер Іван Михайлів – співзасновник благодійного фонду “Майбутнє Радехівщини”. З 2014 року допомагає військовим. Нині волонтера підозрюють у начебто продажі трьох автомобілів, які він завіз як гуманітарну допомогу. Йому інкримінують статтю 201 частину 2, її санкція – до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Прокуратура Львівщини казала, що керівник одного з тамтешніх благодійних фондів налагодив механізм збуту легковиків, ввезених під виглядом гуманітарної допомоги. Автомобілі оформлювали на адресу благодійного фонду, який очолював затриманий, для потреб військовослужбовців ЗСУ. Однак фактично вони продавалися стороннім особам для власного збагачення. 

У СБУ Львівщини розповіли, що для маскування такої діяльності фігурант виробляв довідки від власного благодійного фонду про нібито передання транспорту ЗСУ. А насправді завозив авто для продажу. За даними слідства, у такий спосіб він намагався продати три автомобілі. Правоохоронці казали, що затримали чоловіка на гарячому під час збуту автівок на загальну суму майже 500 тис. грн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter