Суд дозволив заочний арешт Януковича у справі про розгін Майдану

Дата: 02 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Печерський суд Києва дозволив заочний арешт колишнього президента України Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18–20 лютого 2014 року.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: з відкритих джерел

Суд дозволив здійснювати спеціальне досудове розслідування щодо Януковича. Рішення надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно нього за його відсутності. 

Януковичу інкримінують організацію незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій у складі злочинного угруповання, до якого входили екскерівники правоохоронних органів та інші колишні високопосадовці, перевищення працівниками правоохоронних органів влади та службових повноважень, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також організацію терористичного акту.

У листопаді минулого року Апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт Януковича у цій справі, яке раніше ухвалив Печерський суд. Тоді судді наголошували, що прокурори не довели, що експрезидент перебуває у міжнародному розшуку. У свою чергу прокурори стверджували, що колишній президент все-таки перебуває у міжнародному розшуку, а Інтерпол не є єдиним органом, який здійснює такий пошук. 

Нагадаємо, що на початку 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав колишнього президента України Віктора Януковича винним у державній зраді й пособництві в агресивній війні. Суд над президентом-утікачем тривав 20 місяців, а розслідування злочинів, які він скоїв, – п’ять років. Захист Януковича подав не менш ніж п’ять апеляційних скарг на вирок Оболонського райсуду, а потім ще кілька скарг на постанови цього ж суду, який відхилив заяви захисників. 

У червні поточного року суд дозволив заочне розслідування справи про захоплення влади Януковичем.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter