Суд дозволив заочне розслідування справи про захоплення влади Януковичем

Дата: 03 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури щодо надання дозволу на заочне слідство стосовно експрезидента Віктора Януковича в справі про захоплення державної влади.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: з відкритих джерел

Справа стосується розслідування обставин вчинення у вересні-жовтні 2010 року експрезидентом дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу своїх владних повноважень. Янукович і ексміністр юстиції Олександр Лавринович, як ідеться в матеріалах справи, спільно з іншими особами вжили заходів і За часів президентства Януковича Конституційний Cуд повернув у дію Конституцію 1996 року. для незаконної зміни  Конституції, однак зробили це “без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради”. 

Генеральна прокуратура відкрила провадження за фактом захоплення Януковичем державної влади ще в березні 2014 року, а вже у 2017 році йому повідомили про підозру. 

Рішення Шевченківського райсуду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування щодо підозрюваного за його відсутності.

Нагадаємо, що на початку 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав колишнього президента України Віктора Януковича винним у державній зраді й пособництві в агресивній війні. Суд над президентом-утікачем тривав 20 місяців, а розслідування злочинів, які він скоїв, – п’ять років. Захист Януковича подав не менш ніж п’ять апеляційних скарг на вирок Оболонського райсуду, а потім ще кілька скарг на постанови цього ж суду, який відхилив заяви захисників. 

Фотографія обкладинки: bbc.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter