Студенти Львівської політехніки вимагають звільнити Фаріон за її слова про українських військових

Дата: 07 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Студенти Національного університету “Львівська політехніка” вимагають адміністрацію відреагувати на поведінку доцентки катедри української мови Ірини Фаріон, яка дискримінує російськомовних бійців ЗСУ. 

Світлини оголошень на будівлі вишу публікують місцеві телеграм-канали та медіа. 

Фото: ZAHIDWTF 24/7

Заяву щодо військових Фаріон зробила, розмовляючи з журналісткою Яніною Соколовою. Невдовзі після цього колишня нардепка опублікувала допис у соцмережах, у якому назвала російськомовних бійців ЗСУ “москворотими” та сказала, що “воювати за Україну – це не заслуга, а обов’язок”.

“Виправдувати москворотих у війську – віддаляти нашу перемогу або ще гірше – воювати за єврорашу”, – додала вона. 

Автори плакатів, які розвісили, судячи з повідомлень, на будівлі першого корпусу вишу, закликають інших студентів не мовчати, бо “це ознака згоди”, та називають викладачку “паплюжником честі українських воїнів”.

“Чому керівництво мовчить, коли викладач топче гідність наших героїв? Чому керівництво університету мовчить, коли викладач каже “за діло” щодо зруйнованого Маріуполя? Чому керівництво мовчить, коли викладач закликає до насилля? Чому?” – йдеться на одному з плакатів. 

Керівництво вишу поки ситуацію із закликами студентів не коментувало. 

Відреагувати на поведінку колишньої парламентарки, але не адміністрацію вишу, а правоохоронців просить Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Нагадаємо, що Фаріон не єдина викладачка Львівської політехніки, щодо якої в студентів є претензії. Кілька років тому старша викладачка кафедри дизайну та основ архітектури Ольга Мер’є почала під час лекції розповідати студентам про антинаукову теорію, згідно з якою можна “вилікувати” ЛГБТ-людей, катуючи їх. 

Фотографія обкладинки: Viktoria Pryshutova / Wikimedia

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter