Стрічка “Маріуполіс 2” режисера Кведаравічюса, вбитого росіянами у Маріуполі, отримала премію Європейської кіноакадемії

Дата: 11 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
У столиці Ісландії Рейк’явіку відбулась урочиста церемонія нагородження лауреатів 35-ї премії Європейської кіноакадемії. Фільм “Маріуполіс 2” литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, де зображене життя маріупольців, що триває серед російських бомбардувань, здобув нагороду як найкращий документальний фільм 2022 року.
 
Про це повідомляється у твіттер-акаунті Європейської кіноакадемії та на сайті кіноакадемії.

Фільм із величезною силою та чутливістю зображує життя, що триває серед бомбардувань, і розкриває образи, в яких поєднані трагедія й надія”, – зазначали організатори кінопремії.

Стрічка “Маріуполіс 2” виробництва Литви, Франції та Німеччини є продовженням фільму “Маріуполіс”, знятого у 2015 році, й показує життя в Маріуполі під час боїв за “Азовсталь” і масованих бомбардувань російськими військами житлових кварталів.

Цей фільм створений із врятованих фрагментів відео, знятих Мантасом Кведаравічюсом, якого наприкінці березня 2022 року взяли в полон і розстріляли російські військові. Роботу над стрічкою продовжили близькі та колеги режисера.

Нагадаємо, на початку листопада дві стрічки з України – “Будинок зі скалок” і “Маріуполіс-2” – номінували на звання найкращого документального фільму за версією Європейської кіноакадемії (European Film Academy).

Раніше ZMINA повідомляла, що фільм “Маріуполіс 2” здобув спеціальний приз журі Каннського фестивалю “Золоте око”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter