Стрічка “20 днів у Маріуполі” здобула нагороду Septimius Awards

Дата: 21 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Документальний фільм режисера Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі” переміг у категорії “Найкращий повнометражний документальний фільм” на престижній премії Septimius Awards, що проходила в Нідерландах.

Цю інформацію опублікували на офіційному сайті премії.

Фото: Укрінформ

Церемонія вручення нагород відбулася 20 серпня в Амстердамі. Нагороду отримала продюсерка Василіса Степаненко, яка у 2022 році разом з режисером працювала в оточеному російськими військами Маріуполі.

Кореспонденти Укрінформу зазначають, що Василіса вийшла на сцену разом з Анастасією, яка під час бомбардувань була вагітною і перебувала в пологовому будинку в Маріуполі.

“Це величезна честь – бути на сцені з цією родиною. Анастасія була вагітна своїм сином, коли росіяни бомбили пологовий будинок. Сьогодні йому майже три роки, як і війні… Я приїхала сюди з України, і вже завтра я повернуся, щоб продовжити робити репортажі, розповідати ці важливі історії”, – зазначила Степаненко під час свого виступу після отримання нагороди.

Премія Septimius Awards – це міжнародна відзнака, що охоплює різні жанри, включно з документальними фільмами, художніми картинами, анімаційними роботами та телесеріалами. Особливу увагу премія приділяє пошуку та підтримці нових талантів.

Нагадаємо, що цьогоріч український  фільм уперше за історію здобув перемогу на найпрестижнішій кінопремії “Оскар”-2024. Стрічку “20 днів у Маріуполі” визнали найкращою в категорії “Повнометражний документальний фільм”.

Раніше ця українська документальна кінострічка вже отримувала кілька престижних нагород і номінацій. Зокрема, йдеться про BAFTA Film Awards, Sundance, Cinema for Peace 2023, премію Гільдії режисерів Америки тощо. Лише за січень цього року фільм зʼявився в 40 номінаціях та отримав понад 20 нагород.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter