“Столипін”, таргани і приниження: Сущенко написав про будні в колонії

Дата: 17 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Незаконно засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко надіслав лист, у якому розповів про своє перебування в колонії в селі Утробіно.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Кілька рядків про буденне. За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов’язаний насамперед не з умовами та “принадами” переміщення за примусом (вагон “столипін”, антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх мастей, цвіль, вологість, непроглядна темрява, недоїдання і холод), а зі ставленням до людей, що змінили за рішенням суду свій соціальний статус”, – написав Сущенко в листі, датованому 20 листопада.

За словами журналіста, метою співробітників виправної установи є залякати і принизити гідність людей, які відбувають покарання. Сущенко зазначив, що до того моменту, поки людина не відчує ув’язнення на собі, його неможливо уявити. “Це страшно, тривожно страшно”, – написав він.

Крім листа, колегам політв’язень надіслав свій новий малюнок – “Руанський собор”. Як зазначив журналіст, малюнок виконаний “кіровським рожевим киселем” і пастеллю.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві та засудив до 12 років колонії суворого режиму. Сущенко провину не визнав.

Нагадаємо, що кореспондента інформагенції “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка у вересні 2016 року затримали в Москві під час приватної поїздки. ФСБ назвала його кадровим службовцем головного управління розвідки Міноборони України, який нібито збирав секретні відомості про діяльність російських збройних сил і Росгвардії. Весь цей час Сущенко перебуває на території Росії під арештом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter