Стерненку змінили адресу місця арешту

Дата: 16 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Активістові Сергію Стерненку змінили адресу перебування під цілодобовим домашнім арештом на місце проживання в Києві.

Про це він повідомив у телеграмі.

Суддя Олена Мєлєшак задовольнила клопотання прокурора, і тепер домашній арешт Стерненко має відбувати в Києві, а не у військовій частині в Одесі, де він офіційно зареєстрований. Активіст повідомив, що в рішенні є деякі нюанси, але пообіцяв розповісти про них згодом. 

До цього сьогодні ж захист Стерненка заявляв про відвід судді Мєлєшак, але йому відмовили.

Нагадаємо, що Стерненка посадили під домашній арешт на два місяці. Рішення про це ухвалив Шевченківський районний суд Києва пізно ввечері 15 червня. Водночас, кажучи про місце перебування під домашнім арештом, суддя назвав одеську адресу, щодо якої активіст зазначив, що він фактично там не проживає і що там розташована військова частина. Стерненко порвав ухвалу суду на сходах, а тоді разом із мітингувальниками, які чекали рішення під судом,  пішов спочатку до будинку, де, за даними активістів, живе генеральний прокурор Ірина Венедіктова, а тоді – до будинку, де, ймовірно, мешкає президент Володимир Зеленський. Там мітинг продовжився. 

– Скиньте Вову!

Опубліковано Ольгою Решетиловою Понеділок, 15 червня 2020 р.

Як відомо, у травні в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року оголосили підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

11 червня активіста викликали до управління СБУ в Києві та Київській області й оголосили йому про підозру в умисному вбивстві Кузнецова та незаконному носінні холодної зброї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter