Стерненка посадили під домашній арешт на два місяці

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про запобіжний захід одеському активістові Сергію Стерненку у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 днів.

Рішення ухвалив суддя Володимир Бугіль. Активіст Сергій Стерненко повідомив про те, що йому призначили домашній арешт у військовій частині міста Одеси.

За словами активіста, це адреса його місця реєстрації. У відповідь Стерненко заявив про те, що не залишить приміщення суду, поки йому не роз’яснять це рішення. Мітингувальники під судом скандують “Відпускай”, “Банду геть” і кидають у кордон поліцейських різні предмети. 

Цілодобовий домашній арешт…АЛЕ за адресою прописки — у ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ, куди мене навіть не пустять. Хоча вони…

Опубліковано Сергієм Стерненком Понеділок, 15 червня 2020 р.

Розгляд запобіжного заходу почався в п’ятницю, 12 червня,  і продовжився в понеділок. Кожного дня засідання тривало понад десять годин. Під стінами суду в цей час відбувалися мітинги прихильників Стерненка, куди приходили до кількох сотень людей.

15 червня там відбулися сутички з поліцією. Затримали п’ять людей, застосовували силу до народного депутата Романа Лозинського, порвавши на ньому сорочку.

Журналіст Радіо Свобода Сергій Нужненко зафіксував на фото момент, як силовики б’ють ногами чоловіка, що лежить на землі. Пізніше в поліції Києва заявили про початок службового розслідування за цими епізодами, двох посадовців відсторонили.

Як відомо, у травні в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року оголосили підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

11 червня активіста викликали до управління СБУ в Києві та Київській області й оголосили йому про підозру в умисному вбивстві Кузнецова та незаконному носінні холодної зброї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter