Стерненку принесли постанову про примусовий привід в СБУ для вручення підозри

Дата: 11 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Громадський активіст Сергій Стерненко заявив, що вранці 11 червня йому принесли постанову про примусовий привід для вручення підозри до головного управління СБУ у Києві та Київській області.

Про це Стерненко повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

За словами активіста, згадана слідча дія запланована на 12:00 дня. Він закликав громадськість прийти підтримати його, а також моніторити судові засідання, адже після вручення підозри відбудеться обрання запобіжного заходу.

                               Фото з фейсбук-сторінки Сергія Стерненка

Раніше Сергій Стерненко повідомив про виклик до головного управління СБУ в Києві та області на 9 червня для вручення підозри, зазначивши, однак, що не може прийти на цей час. 

Нагадаємо, у травні стало відомо про оголошення підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

10 червня 2020 року “Українська правда” з посиланням на одного з адвокатів Стерненка написала, що підозру Івану Кузнецову скасували, а провадження щодо нього закрили. Офіційного підтвердження цьому наразі, однак, немає. 

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter