Справа Стерненка: адвокат не зміг зустрітись зі слідчими СБУ щодо вручення підозри

Дата: 09 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України знову не оголосила підозру активісту Сергій Стерненко, хоча викликала його, щоб зробити це сьогодні.  

Про це повідомив адвокат Сергія Стерненка Віталій Коломієць на своїй фейсбук-сторінці.

Про виклик до СБУ на 10 годину 9 червня для повідомлення про підозру розповів напередодні сам Сергій Стерненко, зазначивши, однак, що не прийде, оскільки виклик надійшов йому за два дні до дати запланованого проведення слідчих дій, що є, за його словами, процесуальним порушенням.  

Мені підготували повідомлення про підозру за самозахист. Вже офіційно. Про це свідчить новий виклик в СБУ, який я…

Опубліковано Сергієм Стерненком Неділя, 7 червня 2020 р.

Натомість до головного управління СБУ в Києві та Київській області прийшов його адвокат Віталій Коломієць.

Підозру знову не вручили: можливо, в СБУ все ж таки вирішили прислухатися до здорового глузду і букви закону про належне повідомлення особи про таку важливу процесуальну дію. А можливо, вирішили взяти час і поміняти текст повідомлення про підозру. Бо в попередньому варіанті “умисність” заподіяння смерті Кузнецову хотіли обґрунтовувати тим, що Сергій спеціально для цього носив із собою “холодну зброю”. Навіть підігнали експертизу для цих потреб. Хоча, як бачите, цей та подібні ножі вільно продаються в усіх зброярських мережах і в інтернет-магазинах”, зазначив він.

Чудні діла, у справі Сергій Стерненко. Прийшли сьогодні під СБУ і поцілували клямку. Попри те, що ми нікого не…

Опубліковано Vitaliy Kolomiets Вівторок, 9 червня 2020 р.

В СБУ ситуацію наразі не коментували. 

У травні стало відомо про оголошення підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер.

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter