Станом на початок грудня у Литві понад 50 тисяч українців отримали статус воєнних біженців

Дата: 24 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на початок грудня 2023 року у Литві мешкають понад 86 тисяч українців, з них 52 тисячі вважаються воєнними біженцями та мають тимчасовий дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту.

Про це повідомляє Delfiз посиланням на Департамент міграції Литви.

Фото: LRT

Зазначається, що решта українців має тимчасовий дозвіл на проживання у Литві по роботі, возз’єднанню сім’ї або з гуманітарних міркувань, працюють висококваліфікованими фахівцями тощо. Як інформують у департаменті, за півтора тижня надійшло 19 тисяч заяв від військових біженців щодо заміни тимчасових посвідок на проживання, виданих на підставі тимчасового захисту. Оскільки їхній термін спливає в березні 2024 року, Департамент міграції вже продовжив посвідки на проживання 3 тисячам отримувачів тимчасового захисту.

Якщо заяви й надалі подаватимуться так швидко, всі отримувачі тимчасового захисту встигнуть замінити посвідки до початку березня“, – директор Департаменту міграції Евеліна Ґудзінскайте.

Нагадаємо, у грудні поточного року у Литві розпочався процес продовження тимчасових посвідок на проживання для воєнних біженців з України, термін яких спливає в березні 2024 року. Їх можна продовжити до березня 2025-го.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на червень поточного року в Литві навіть після закінчення війни планували залишитися жити та працювати 34% українських біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter