“Стан стабільний, без погіршень” – Москалькова про стан здоров’я Сенцова

Дата: 13 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського режисера Олега Сенцова, який голодує 122 дні в російській колонії, є “стабільним, без погіршень”.

Про це повідомляє ТАСС.

“На сьогодні, за висновком лікарів, його стан здоров’я стабільний, погіршень не спостерігається. Він отримує і поживні суміші у вигляді внутрішньовенних вливань, і додатково ще харчування, яке дається за згодою”, – каже російська Омбудсман.

Москалькова зазначила, що отримує інформацію про стан Сенцова від ФСВП і від уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії, де розташована колонія, в якій тримають Сенцова.

Напередодні двоюрідна сестра режисера Наталія Каплан розповіла, що стан Сенцова погіршується. За її словами, кровоносна система Сенцова “не справляється з доставкою кисню в життєво необхідні органи”.

За інформацією адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, українському режисерові важко вставати з ліжка. За його словами, здоров’ю українця завдано “незворотної шкоди”.

Петицію на сайті Білого дому із закликом врятувати засудженого в Росії Олега Сенцова підписали понад 100 тисяч осіб.

14 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

Сенцов і кримський анархіст Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченко в список політв’язнів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter