США запровадили нові санкції проти Росії та висилають дипломатів

Дата: 15 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Адміністрація президента США Джо Байдена запровадила нові санкції проти Російської Федерації через її дії проти суверенітету та інтересів США.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому.

Зокрема, згідно з розпорядженням Байдена про санкції, відтепер фінансові установи США не зможуть брати участь на ринку рублевих облігацій, які Центральний банк Росії та Міністерство фінансів РФ випустять після 14 червня 2021 року.

У такий спосіб США можуть впливати на внутрішній борг Росії в разі потреби.

Також визначено шість російських технологічних компаній, які допомагали в хакерських атаках проти США російським спецслужбам.

Окрім того, казначейство наклало санкції проти 32 юридичних та фізичних осіб, які намагалися вплинути на вибори президента США у 2020 році та вчиняли інші акти дезінформації.

Серед іншого зі США висилають 10 російських дипломатів із Вашингтону, оскільки серед них є представники спецслужб РФ.

У партнерстві з Європейським Союзом, Великою Британією, Австралією та Канадою Штати внесли до санкційного списку вісім фізичних та юридичних осіб, які пов’язані з окупацією Криму та репресіями на півострові.

У Білому домі зазначили, що підтримують Україну перед обличчям односторонніх провокацій Росії вздовж лінії розмежування та в Криму.

Читайте також: Ефективні санкції проти катів: який досвід США має врахувати Україна під час зміни законодавства про санкції

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter