США попередили Китай про наслідки в разі допомоги російському бізнесу

Дата: 24 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Адміністрація Джо Байдена сповістила Пекін про відповідь у разі допомоги російському бізнесу, допомоги РФ ухилитися від експортного контролю або обробляти заборонені фінансові операції.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на радника з національної безпеки президента США Джейка Саллівана.

Джейк Салліван

За його словами, незабаром країни Великої сімки оголосять про єдину відповідь, яка підтвердить, що Росія не уникне санкцій Заходу, введених через її вторгнення в Україну, за допомогою Китаю чи будь-якої іншої країни. 

Салліван наголосив, що це не стосується Китаю, але це буде стосуватися кожної значної економіки та рішень, які будь-яка з цих економік прийме, щоб спробувати підірвати або послабити запроваджені санкції.

Він також проінформував, що уряд США передав це повідомлення Китаю і тепер “очікує подібного сигналу від Європейського Союзу та окремих європейських країн”.

Нагадаємо, Китайські ЗМІ повідомляють про прагнення керівництва КНР заблокувати дискусії щодо вторгнення Росії в Україну у порядку денному G20, зокрема із самітом групи, який запланований на осінь.

Раніше ZMINA повідомляла, що після розмови президентів США Джо Байдена і Китаю Сі Цзіньпіна Білий дім занепокоєний можливою допомогою КНР Росії.

Кремлівський Китай: про що треба знати українцям, очікуючи підтримки від КНР?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter