США на рік продовжили право на перебування в країні українським біженцям

Дата: 14 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд США дозволив тисячам українців, які рік тому через повномасштабну війну приїхали за програмою “Єднання для України”, залишитися на американській території ще на один рік.

Про це пише Associated Press.

Фото: Gary Hershorn

Так, рішення стосується українців, які прибули до США з 24 лютого до 25 квітня 2022 року включно на підставі гуманітарного статусу. Їм не потрібно подавати жодних документів, щоб отримати дозвіл на подальше проживання.

Програма “Єднання для України” дозволяє людям в екстрених випадках з інших країн в’їжджати до Сполучених Штатів на обмежений період часу – рік чи два. Для участі в цій програмі українців мають підтримувати спонсори, які погодяться надати фінансову підтримку на час перебування в США.

З наближенням річного терміну програми “Єднання для України” українські біженці побоювалися, що будуть змушені виїхати зі Штатів. Тому зʼявилася потреба продовження програми, щоб люди могли залишатися довше. 

Міністерство внутрішньої безпеки розглядатиме справи українців, які підпадають під цю категорію, впродовж наступних чотирьох тижнів за хронологією їхнього приїзду до США.

Раніше ZMINA писала, що американський коледж Virginia Tech започатковує програму для українських науковців, які були вимушені покинути Україну через повномасштабне вторгнення Росії. Потенційні напрями дослідження – політологія, ЄС, трансатлантичні та транс’європейські відносини, міграція, біженці тощо.

Нагадаємо, що у 2022 році через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну до Європейського Союзу прибуло близько 16 мільйонів українських біженців. Згодом 11 мільйонів повернулися до України, а ще 1 мільйон – виїхав до інших країн. Отже, близько 4 мільйонів біженців залишилися на території ЄС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter