Коледж Virginia Tech започатковує програму для українських науковців-біженців

Дата: 02 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Американський коледж Virginia Tech започатковує програму для українських науковців, які були вимушені покинути Україну через повномасштабне вторгнення Росії.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Virginia Tech. Фото: Christina Franusich.

Так коледж ліберальних досліджень та гуманітарних наук Політехнічного інституту й університету штату Вірджинія приєднується до численних вищих навчальних закладів у США та інших країнах, які надають можливість українським науковцям, що стали біженцями, продовжувати свою роботу.

Тривалість програми становить 1 рік. Кінцевий термін подання заявок невизначений, оскільки відбір триватиме, поки не буде обраний найкращий кандидат.

Потенційні напрями дослідження – політологія, ЄС, трансатлантичні та транс’європейські відносини, міграція, біженці тощо.

Основний критерій для тематики дослідження – інноваційність та міждисциплінарний підхід до розв’язання складних проблем.

Нагадаємо, що у січні в Празі відкрили Центр допомоги та підтримки “Мрія”, де надаватимуть інформаційну допомогу щодо здоровʼя, освіти та житла, а також проводитимуть навчання для дітей та молоді до 25 років. Для підлітків у центрі працює вчитель, який допомагатиме школярам з виконанням домашніх завдань та вивченням чеської мови. Окремо працюватиме підготовка дітей п’яти-шести років до школи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter