Справи Майдану: викрадачу майданівця збільшили термін ув’язнення до шести років

Дата: 30 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд збільшив з двох років та п’яти місяців до шести років позбавлення волі покарання чоловіку, якого засудили за викрадення майданівця в січні 2014 року та зберігання особливо небезпечних наркотиків. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: dumka.org.ua

На початку 2014 року тітушки облаштували в лісі неподалік станції метро “Бориспільська” табір, де утримували викрадених активістів Євромайдану. Ловили активістів у районі станції метро “Петрівка” (нині “Почайна”), а визначали їх у натовпі нібито за символікою, зокрема жовто-блакитними стрічками. За даними слідства, за сприяння вчиненню незаконного позбавлення волі майданівця засуджений чоловік отримав 800 грн. 

Додатково до позбавлення волі на шість років судді вирішили також конфіскувати в засудженого все майно, яке перебуває в його власності. 

Нагадаємо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Нещодавно суд закрив справу побитого під час Євромайдану силовиками черкаського журналіста Єфімова. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter