Справи Майдану: Рябошапка повернув старий склад прокурорів

Дата: 28 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повернув прокурорів Олексія Донського, Ігоря Земського та Яніса Симонова в справу щодо злочинів проти учасників Революції гідності.

Про це повідомили в Адвокатській дорадчій групі. 

Добрі новини з Офісу Генерального Прокурора.Змінено групу прокурорів у справі по вбивствам на вул. Інститутській…

Опубліковано Адвокатська дорадча група / Advocacy Advisory Panel Понеділок, 27 січня 2020 р.

Постанову про повернення оригінального складу прокурорів Рябошапка підписав 27 січня. 

“Добрі новини з Офісу генерального прокурора. Змінено групу прокурорів у справі по вбивствам на вул. Інститутській 20.02.2014”, – відреагували на підписання постанови адвокати. 

Згодом також стало відомо, що Апеляційний суд відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвокатів беркутівців на ухвалу Святошинського райсуду про відвід “фейкових прокурорів”. Така ухвала про відвід, як зазначили захисники родин Небесної сотні, не оскаржується.

Нагадаємо, що на початку січня прокурорам, які відпустили беркутівців для обміну, оголосили відвід. Цього вимагала адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська. Підставою для цього, на її думку, було те, що під час розгляду апеляцій нова група прокурорів не виконувала своїх процесуальних обов’язків, тобто не підтримувала державного обвинувачення.

Як відомо, 29 грудня минулого року між Росією та Україною на контрольно-пропускному пункті “Майорське” відбувся обмінРосія повернула 81 громадянина, зокрема журналіста “Радіо Свобода” Станіслава Асєєва (Васін) та дописувача з міста Чистякове Донецької області Олега Галазюка.

Україна готова була видати 141 особу, але 17 людей відмовилися повертатися на територію ОРДЛО. В результаті Україна видала 127 утримуваних, зокрема ексспецпризначенців “Беркуту” Павла Аброськіна, Сергія Зінченка та Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілах на Майдані. Також Росії видали терористів, які підірвали в Харкові вибуховий пристрій у 2015 році. Цей крок спричинив неоднозначну реакцію в суспільстві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter