Справи Майдану: п’ятьох тітушок судитимуть за вбивство журналіста В’ячеслава Веремія

Дата: 19 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

П’ятьох тітушок судитимуть за вбивство 2014 року журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, побиття учасників Революції гідності та скоєння замахів на їхнє життя та здоров’я.

Про це повідомив Офіс генпрокурора в телеграмі.

В’ячеслав Веремій. Джерело: glavcom.ua

У ніч із 18-го на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві п’ятеро тітушок перешкоджали проведенню зібрань людей та законній професійній діяльності журналістів, йдеться в повідомленні. Вони ж вбили В’ячеслава Веремія.

Також обвинувачені били мітингувальників, скоїли замахи на їх вбивство.

20 лютого 2014 року вони незаконно вилучили зі зберігання та використовували зброю непорушного запасу Головного управління МВС України в Києві. Вони вимагали передати чуже майно, протидіяли законній господарській діяльності, а також вчинили інші злочини.

Оскільки обвинувачені переховуються у РФ і на тимчасово окупованій території України, ДБР проводило щодо них спеціальне досудове розслідування (in absentia). Обвинувальний акт стосовно тітушок вже скерований до суду.

Журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Тоді він разом з колегою на таксі повертався після роботи на Майдані.

Тітушки з бейсбольними битками та зброєю, в касках, камуфляжі та чорних масках напали на чоловіків на розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської. Один з нападників вистрілив у журналіста. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

 У грудні 2017 року Шевченківський райсуд засудив до чотирьох років позбавлення волі умовно “за хуліганство” керівника групи “тітушок” Юрія Крисіна, якого підозрювали в участі у вбивстві журналіста.

Тоді суд звільнив Крисіна від покарання з випробувальним терміном у два роки.

Прокуратура та потерпілі подали апеляцію на це рішення, а тому згодом чоловік отримав п’ять років реального строку. Пізніше Вища рада правосуддя звільнила суддю, який дав умовний термін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter