Справи Майдану: про підозру в перешкоджанні проведенню мітингів повідомили інспектору ДАІ

Дата: 25 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в незаконному перешкоджанні проведенню мітингів і демонстрацій, а також у складанні свідомо неправдивого офіційного документа колишньому інспектору одного з відділів ДАІ в Києві. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Автопробіг 29 грудня 2013-го до резиденції колишнього президента Віктора Януковича

За даними слідства, колишній правоохоронець 14 січня 2014 року склав протокол за невиконання водієм вимоги про зупинення під час автопробігу 29 грудня 2013-го до резиденції колишнього президента Віктора Януковича в селі Нові Петрівці. Невдовзі на підставі цього протоколу суд притягнув водія до адміністративної відповідальності та позбавив прав. 

Як з’ясувалося згодом, водій узагалі не брав участі в автопробігу та не мав водійського посвідчення, про що було відомо інспектору. 

Нагадаємо, що очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова під час свого виступу у Верховній Раді пообіцяла закінчити слідство в основних справах Майдану вже цього року. 

За сім років за звинуваченнями в злочинах, скоєних проти учасників Революції гідності, набув чинності лише 21 вирок. Затягування судами розгляду матеріалів у справах Майдану, згідно з позицією Офісу генерального прокурора, перетворилося на тенденцію. 

Відомо, що досі в Україні працює 484 судді, які ухвалювали сумнівні рішення, пов’язані з резонансними справи щодо Євромайдану та учасниками Революції гідності.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter