Справи Майдану: Офіс генпрокурора оголосив підозру в справі про викрадення Луценка та Вербицького

Дата: 02 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру учаснику злочинної організації, яка в період січня-лютого 2014 року чинила насильницьку протидію мирним акціям протестів, а також викрадала та катувала активних учасників.

Про це повідомив один з викрадених у січні 2014 року активістів Ігор Луценко. 

Термінова новина у справі про вбивство Юрія Вербицького та моє викрадення!Щойно прокурори Офісу Генерального прокурора…

Опубліковано Igor Lutsenko Пʼятниця, 28 лютого 2020 р.

Разом з оголошенням підозри правоохоронці отримали й дозвіл слідчого судді на затримання підозрюваного. Йому  інкримінують ч. 1 ст. 255 (“Створення злочинної організації”) і ч. 3 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”) Кримінального кодексу України.

“Друзі, це великий прогрес. Це – свідчення того, що справи Майдану живі, розслідуються і що жоден із тих злочинців не може почуватися в безпеці”, – відреагував на вручення підозри Луценко. 

Нагадаємо, що рано-вранці 21 січня 2014 року невідомі викрали Ігоря Луценка та Юрія Вербицького із Жовтневої лікарні та вивезли до лісу за місто. Їх катували, а згодом зловмисники відпустили Луценка, який зміг вийти з лісу та зателефонувати друзям. Того ж дня Юрія Вербицького знайшли мертвим. 

Цього року стало відомо, що депутат від “Слуги народу” Сергій Литвиненко в дні викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького 24 рази розмовляв телефоном з координатором тітушок.

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter