Справи Майдану: ексберкутівця засудили до 10 років позбавлення волі через організацію вибуху на базі у Львові

Дата: 03 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Прокуратура Львівської області визнала винним начальника штабу батальйону міліції особливого призначення “Беркут” ГУ МВС України у Львівській області у справі про організацію вибуху на базі у Львові.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Фото: Офіс генерального прокурора

Прокурори заочно засудили колишнього беркутівця за статтею про перевищення службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України) і призначили покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Крім того, прокурори в суді довели, що у лютому 2014 року під час Майдану у Львові на базі спецпідрозділу засуджений беркутівець організував та здійснив вибух легкозаймистих речовин і предметів в кімнаті озброєння. Внаслідок цього була зруйнована стіна та загинуло двоє працівників бази “Беркуту”, які проходили в той момент повз неї. 

“Вибух також пошкодив приміщення бази, зброю, боєприпаси, спецзасоби, документи та інше майно. Орієнтовна сума збитків становить майже один мільйон гривень”, – йдеться в повідомленні. 

Нині ексберкутівець перебуває в міжнародному розшуку.

Нагадаємо, колишнього командира Львівського батальйону міліції особливого призначення “Беркут” та помічника начальника штабу підрозділу судитимуть за організацію вбивств мітингувальників у Києві 18 лютого 2014 року.

Раніше колишнього заступника керівника спецпідрозділу “Беркут” АРК Крим Сергія Марченка визнали винним у державній зраді, перевищенні влади та службових повноважень, а також незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів та засудили до 15 років з позбавленням права обіймати посади в державних і правоохоронних органах строком на три роки. Також засудженого позбавлено спеціального звання – підполковник міліції.

Через протиправні дії працівників органів внутрішніх справ 55 учасникам мирного зібрання на майдані Незалежності в Києві були заподіяні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, більш ніж 300 учасників були змушені тікати із середмістя столиці й переховуватися в приміщенні Михайлівського собору. Ці події призвели до суспільно-політичної кризи, масових протестів проти чинного на той час політичного керівництва держави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter