Справу щодо російського пропагандиста Антона Красовського передали до суду

Дата: 29 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні завершили досудове розслідування щодо директора російського пропагандистського телеканалу RT Антона Кузнецова-Красовського, обвинувальний акт передали до суду.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Антон Кузнєцов-Красовський. Джерело: udf.name

Як зазначає слідство, чоловік неодноразово використовував усі доступні йому медійні платформи для публічних закликів до геноциду українців, ліквідації незалежності України та повалення її конституційного ладу.

Зокрема, Кузнецов-Красовський регулярно негативно висловлювався про українців як націю та про існування України як самостійної та суверенної держави в YouTube і Telegram-каналах.

Так, він закликав російську владу до фізичного знищення українців: “Ребят, ну очевидно, что надо взять себя в руки. Собраться, перестать думать о “братьях”. Они не братья нам. Я там вырос, со знанием дела говорю: мочите! Давайте! Хватит!” 

Також пропагандист створював “авторські” антиукраїнські відеозаписи на кшталт “С*ка, этой страны не должно быть!” і переконував глядачів у доцільності проведення так званої “спеціальної воєнної операції” на території України, зазначили в СБУ.

Досудове розслідування завершено в межах кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 442 Кримінального кодексу України – “Геноцид, публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що після виступу російського пропагандиста Ігоря Мангушева з черепом у руках, який, за словами росіянина, належить полеглому захиснику “Азовсталі”, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до керівника групи зі встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України Оле Солванга та до Офісу генпрокурора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter