Омбудсман звернувся до слідчої комісії ООН після виступу російського пропагандиста з людським черепом

Дата: 28 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Після виступу російського пропагандиста Мангушева з черепом у руках, який за словами росіянина належить полеглому захиснику “Азовсталі”, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до керівника групи із встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України Оле Солванга та до Офісу генпрокурора.

Про це повідомив сам Омбудсман.

Ігор Мангушев, скриншот з відео зі стендапу

Лубінець передав відомості Солвангу і заявив про необхідність фіксувати факти воєнних злочинів, до яких можна віднести виступ і заяви Мангушева.

“Нагадаю, що коли люди гинуть під час війни, з їхніми тілами потрібно поводитися шанобливо та з гідністю, незалежно від того, чи загиблий є цивільною особою, чи військовослужбовцем. Останки невідомих осіб мають бути ідентифіковані. Повага до померлих – це не просто гуманізм і турбота про близьких загиблих. Це міжнародні стандарти, виконання яких гарантує, що загиблі не будуть поповнювати перелік зниклих безвісти”, – зазначив він.

За словами Омбудсмана, через своїх пропагандистів РФ продовжує дегуманізувати український народ, виправдовуючи масові вбивства цивільних і руйнування населених пунктів. Так, демонстрація “останків” загиблих захисників Маріуполя стала приводом для “стендапу на військову тематику”. Єдиною метою таких дій Росії є чергове спричинення болю родичам загиблих і зниклих, наголосив Лубінець.

Нагадаємо, російський пропагандист Ігор Мангушев виступив у клубі зі стендапом. Під час виступу він розмахував людським черепом, який бойовик нібито узяв як трофей на “Азовсталі”, за його словами, це рештки українського військового.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter