Справу про вбивство Героя України, журналіста Василя Сергієнка передадуть до Києва

Дата: 07 Липня 2021
A+ A- Підписатися

За рішенням Верховного Суду України справу про вбивство одного з лідерів Євромайдану в м. Корсуні-Шевченківському, Героя України (посмертно), журналіста Василя Сергієнка з Черкащини передадуть до Дарницького районного суду Києва.

Про це повідомляється на сторінці об’єднання адвокатів Небесної сотні “Адвокатська дорадча група” у фейсбуку.

Під час судового засідання щодо справи Сергієнка. Джерело: сторінка Євгенії Закревської у фейсбуку

У повідомленні наголошується на тому, що за весь час розгляду в Городищенському суді Черкаської області – з червня 2019 року – справа практично не зрушила з місця.

Прокурорка Юлія Малашич багаторазово заявляла відводи колегії суддів через:

  • порушення розумних строків;
  • ігнорування клопотань потерпілих;
  • ігнорування віку і стану здоров’я однієї з потерпілих під час встановлення порядку дослідження доказів, що призвело до неможливості заслухати її свідчення (29.02.2020 жінка, яка була очевидицею злочину, померла);
  • недопуск прокурорів ГПУ до участі в судовому процесі попри наявність підтверджень повноважень;
  • ігнорування заяв про відвід.

Урешті-решт суд задовольнив клопотання Малашич та адвокатки потерпілих Євгенії Закревської про зміну підсудності справи.

Журналіста, члена ВО “Свобода” Василя Сергієнка викрали 4 квітня 2014 року, перед цим жорстоко побивши на подвір’ї власного будинку в Корсуні-Шевченківському. Потім чоловіка катували та вбили. Обвинувачені в справі: Віктор Горбенко, Роман Недибалюк, Валентин Завражин (у викраденні), Володимир Воронков (у виконанні вбивства), Вадим Мельник (в організації злочину).

Суд у справі почався у 2016 році, за чотири роки змінилося 12 колегій суддів. Офіс генпрокурора обвинувальний акт у справі скерував до суду 24 січня 2020 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter