Справу кримської блогерки розглянуть у суді Республіки Адигея

Дата: 14 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Кримінальну справу про наклеп, в якій переслідують кримську блогерку Людвіку Пападопулу, розгляне Тахтамукайський районний суд в Адигеї.

Про це виданню “Кримський процес” повідомив адвокат Олексій Ладін

Людовіка Пападопулу

За його інформацією, відповідне рішення про підсудність справи в аулі Тахтамукай прийняв касаційний суд Краснодара. Вибір цього регіону суд обґрунтував тим, що це найближчий суд за межами Криму. Його обрали для виключення можливості прямого впливу на правосуддя, оскільки потерпілим у справі про наклеп виступає незаконний очільник “Управління судового департаменту в Республіки Крим” Керім Акуєв.

Нагадаємо, 23 липня блогерку оголосили в розшук, а 5 серпня затримали під час перетину кордону Криму в напрямку України. Через це “прокурор” під час обрання запобіжного заходу для громадянки України наполягав на домашньому арешті, вважаючи що Пападопулу намагалася сховатися. Адвокат і його підзахисна просили “суд” обрати м’якіший запобіжний захід.

Раніше, в лютому цього року у квартирі Людвіки Пападопулу російські силовики провели обшук за постановою “слідчого”, а не “суду”.

Нагадаємо, 4 лютого окупаційні силовики обшукали помешкання Людвіки Пападопулу у Ялті в межах кримінальної справи про “наклеп в ЗМІ або в інтернеті” за ч. 2 ст. 128.1 Кримінального кодексу Росії.

Під час обшуку у жінки вилучили комп’ютерну техніку та телефон. Після Пападопулу викликали на допит як свідка у цій кримінальній справі.

Відомо, що кримінальну справу незаконне “Головне слідче управління Слідчого комітету РФ в Криму” порушило влітку 2020 року за клопотанням “начальника” “Судового департаменту Криму” Керима Акуєва. Приводом став допис у фейсбук-групі “Дошка ганьби чиновників Криму” від 12 серпня 2019 року, де йшлося про захоплення озброєними співробітниками охоронного підприємства санаторію “Парус” в Ялті, до якого, за словами місцевих жителів, мали відношення люди Акуєва. Акуєв розцінив у цьому дописі ознаки наклепу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter