Справа Шеремета: суд учергове продовжив запобіжні заходи всім підозрюваним

Дата: 03 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь.

Про це повідомив адвокат Тарас Безпалий у фейсбуку. 

Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь

Андрію Антоненку арешт продовжити до 2 квітня, Юлію Кузьменко залишили під цілодобовим домашнім арештом, а Яні Дугарь залишили грошову заставу. На засідання суду прийшли народні депутати, які хотіли взяти на поруки Антоненка, зокрема Марія ІоноваІрина ФрізЯна ЗінкевичМихайло Бондар та інші. Однак їх не впустили до зали через обмеження доступу відвідувачів до засідання.

Як повідомив Безпалий, суд також розпочав вивчення першого тому матеріалів справи, наданого обвинуваченням. 

У цьому томі знаходяться матеріали щодо початку досудового розслідування, а саме  постанови про створення групи слідчих і прокурорів з моменту вбивства Павла Шеремета до моменту передачі справи до суду“, – розповів захисник.

Нагадаємо, один з керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. 

У вбивстві журналіста українські правоохоронці підозрюють лікарку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь. Однак усі підозрювані заперечують причетність до злочину. Так, захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Нещодавно колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар розповсюдив записи розмов своїх колишніх колег, де обговорюють ймовірні варіанти вбивства Шеремета. Експертиза підтвердила справжність запису, однак українські правоохоронці вже встигли заявити, що нові факти не вплинуть на долю підозрюваних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter