Справа Шеремета: поліцейські прослуховували Антоненка ще за 9 місяців до затримання

Дата: 30 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Правоохоронці почали прослуховувати телефон підозрюваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка ще в березні 2019 року, за 9 місяців до затримання.

Про це повідомили адвокати підозрюваного в інтерв’ю “Українській правді”.

Журналісти видання надіслали підозрюваному запитання, чому серед оприлюднених слідством записів телефонних розмов були інші підозрювані, але не Антоненко. Музикант відповів, що, вочевидь, записів із ним, які б підтверджували підозру, не існує. Однак адвокати підозрюваного доповнили його відповідь та розповіли, що правоохоронці почали слухати телефон Антоненка набагато раніше, ніж затримали його. 

“На момент відповіді Антоненко ще не повністю був знайомий з матеріалами і не знав, що його почали “слухати” з березня 2019 року просто як особу, чий телефон з’являвся поблизу вул. О. Гончара (одна з вулиць, якою йшли вбивці Шеремета – УП), за весь цей час жодних розмов, які навіть віддалено стосуються злочину, не було знайдено”, – наголосили вони. 

Нагадаємо, що нещодавно Київський апеляційний суд відмовився змінювати запобіжний захід Антоненку.

Антоненка разом з іншими підозрюваними затримали наприкінці минулого року. Адвокати підозрюваних не вперше кажуть про фальсифікацію доказів правоохоронцями. Захист підозрюваної Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази її винуватості. 

Захист Антоненка також заявив, що експертиза ходи, яка нібито підтверджує причетність фігурантів справи до злочину, проведена з порушенням закону і містить маніпуляції. Зокрема, експерт, який проводив дослідження, не тільки отримав матеріали справи з порушеннями законодавства, але й не мав права проводити експертизу, адже в нього немає на це кваліфікації, бо його основною діяльністю є тренерство з карате.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter