Справа Гандзюк: затриманий у Болгарії підозрюваний Левін змінив зовнішність

Дата: 27 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Підозрюваного в причетності до нападу на Катерину Гандзюк Олексія Москаленка (Левіна) болгарські поліцейські ідентифікували за відбитками пальців, адже він змінив зовнішність. 

Про це повідомляє “Слідство.Інфо”.

Левін, за словами правоохоронців, змінив зовнішність так, аби не бути схожим на фото, яке було в базі Інтерполу. До Болгарії, як стало відомо зі слів поліції, Левін потрапив через Румунію ще у 2018 році. Підозрюваний у причетності до нападу на Гандзюк пішки перетнув кордон у населеному пункті Дуранкулак, але офіційно не реєструвався в країні.

Під час затримання Левіна в нього вилучили місцевий і закордонний паспорти. Йому також заборонили залишати територію країни, а суд незабаром має вирішити питання про його екстрадицію.

Нагадаємо, що Левіна затримали в Болгарії 24 січня поточного року. Чоловік є ключовим фігурантом справи Гандзюк, який може дати важливі свідчення для притягнення до відповідальності замовників убивства.

За даними Держприкордонслужби, Левін виїхав з України 19 серпня 2018 року через пункт пропуску Рені на кордоні з Румунією. Сталося це після того, як було затримано виконавців убивства Сергія Торбіна, Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова, які дістали вироки в справі.

У розшук Левіна оголосили в січні 2019-го.

За словами українських правоохоронців, до фінансового утримання Левіна за кордоном, крім його дружини та родичів, були причетні співучасники злочину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter