Підозрюваного в причетності до вбивства Гандзюк Левіна затримали в Болгарії

Дата: 24 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Болгарії затримали підозрюваного в причетності до нападу на Катерину Гандзюк Олексія Москаленка (Левіна).

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“Щойно працівниками правоохоронних органів Болгарії разом із представниками Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України на території Болгарії затримано Олексія Москаленка (Левіна), який розшукується за підозрою в причетності до нападу на К. Гандзюк”, – йдеться в повідомленні правоохоронців.

Нагадаємо, Олексій Левін (прізвисько Москал) є ключовим фігурантом справи Гандзюк, який може дати важливі свідчення для притягнення до відповідальності замовників убивства.

За даними Держприкордонслужби, Левін виїхав з України 19 серпня 2018 року через пункт пропуску Рені на кордоні з Румунією. Сталося це після того, як було затримано виконавців убивства Сергія Торбіна, Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова, які дістали вироки в справі.

У розшук Левіна оголосили в січні 2019-го.

“Він знав більше за всіх, він організовував злочин, підбирав Торбіна (групу виконавців на чолі з Торбіним. – Ред.), він фінансував, він надавав іншу інформацію, зокрема щодо місця проживання Гандзюк”, – зазначають в СБУ.

Раніше в СБУ повідомляли, що розшук Левіна проводиться спільно з Інтерполом. У відомстві вказували, що мають дані про відвідини ним однієї з європейських країн. Згідно з матеріалами справи, до фінансового утримання Левіна за кордоном, крім його дружини та родичів, були причетні співучасники злочину.

Довідка. Олексій Левін (справжнє прізвище Москаленко) – уродженець Херсона, 41 рік. Був членом відомого в області ОЗУ “Москалів”, засуджений до 15 років за участь у підготуванні низки вбивств. У 2016 році вийшов на волю достроково за так званим “законом Савченко”. Також Левін був помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького, близького до чинного голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter